Scroll direct naar
Hoe makkelijk en snel je een heerlijke boemboe maakt en er een smaakvol, gezond gerecht mee creëert, bewijst dit super easy recept wel! Vegan, gezond en binnen 15 minuten klaar!
Dit gerecht doet het heel goed in een Indonesische rijsttafel, maar geserveerd met rijst is het ook het perfecte, snelle, doordeweekse recept. Pas 'm uiteraard vooral aan aan je eigen spicy-level.
Ingrediënten (2 p)
- 2 aubergines
- 3 sjalotjes (of 1 grote ui)
- 3 Spaanse pepers (zonder zaadlijsten) of 3 el sambal
- 1 el misopasta
- 3 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 1el palmsuiker
- 1el tamarindepasta
- 75g rijst pp
- Scheutje olie
Terong Belado bereiden
- Mix de sjalotjes, pepers (of sambal), knoflook en miso in een keukenmachine tot een fijne pasta (/boemboe).
- Bak de aubergine in blokjes van ± 2cm goudbruin in een scheutje olie. Schep uit de (wok)pan en laat even apart uitlekken op een keukenpapiertje.
- Bak de boemboe in de pan in een scheutje olie tot de ui gaar is. Kook ondertussen de rijst.
- Voeg de tomaat in blokjes toe aan de pan en vervolgens de palmsuiker en tamarinde. Laat 10 minuten pruttelen en serveer met rijst.
Eet smakelijk!
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!