Scroll direct naar
Caponata is een typisch Siciliaanse, zoetzure aubergine-ratatouille die zowel als voorgerecht als (in grote portie) als hoofdgerecht altijd een succes is.
Caponata zit boordevol groenten en heeft een heerlijke kaneelgeur. Je kunt caponata zowel warm als koud serveren, maar warm heeft mijn persoonlijke voorkeur!
Ingrediënten (2-3 personen)
- 2-3 aubergines
- 1 courgette
- 3 stelen bleekselderij
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram (zongerijpte) olijven
- 140 gram (1 blikje) tomatenpuree
- 15 gram basilicum
- 1 rode peper
- 2 el wittewijn azijn
- 2tl kaneel
- 2tl suiker
- Peper & zout
- Optioneel volgens origineel recept: 2 el kappertjes en 2 el pijnboompitten.
Hoe maak je het
- Snijd de uitjes, knoflook en de rode peper fijn en snijd de aubergine, courgette en bleekselderij in blokjes van ± 1x1cm.
- Fruit in de uitjes tot glazig in een scheutje olijfolie in diepe pan.
- Voeg de aubergine, courgette, bleekselderij, knoflook en rode peper toe en bak op matig vuur mee tot de groenten mooi bruin zijn.
- Voeg peper & zout toe naar smaak.
- Voeg de tomatenpuree, suiker en azijn toe en verwarm op hoger vuur.
- Voeg tot slot de kaneel, olijven en basilicum toe en bak nog 5 minuten mee op matig vuur.
Caponata is het lekkerst als je ‘m na het koken nog een tijdje laat staan, zodat de groenten de kaneelsmaak goed absorberen.
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!