Romige paddenstoelenpasta met VeggiHap groentepasta

Diner Recepten
12 april 2021

Scroll direct naar

    Eén van mijn favoriete, simpele recepten die je binnen 20 minuten op tafel zet, maar dan met een nieuwe, gezonde en duurzame twist. Namelijk met de groentepasta van VeggiHap, een supertoffe Rotterdamse startup met een heel erg goed verhaal. En daar houd ik van. 

    Maar eerst, wist je dat… 

    • 🥦… slechts 16% van de volwassenen de aangeraden 200gr groente per dag eet (wateetnederland.nl)?
    • 🗑… we een derde van al het voedsel wereldwijd verspillen?
    • ✈️… ons voedsel vaak over de hele wereld wordt getransporteerd, waardoor zelfs plantaardig voedsel een enorme impact  heeft op de planeet?

    VeggiHap vindt dat dit anders moet. Zij maken heerlijke pasta’s met meer dan 50% groente, waardoor je zonder het te merken heel veel groente binnenkrijgt!🥳 Ze gebruiken groente van lokale boeren, gered van verspilling omdat ze overgeproduceerd of niet mooi genoeg zijn. Daarnaast werken ze ook nog eens met R’dammers met afstand tot de arbeidsmarkt en leren hen het ambacht van pasta maken. Tot slot: een portie VeggiHap pasta bevat maar liefst 17g eiwit. Hellooo!💪🏽

    Spinazie campanelle van VeggiHap

    Spinazie campanelle van VeggiHap

    Ingrediënten (2 personen)

    • 80-100 gram VeggiHap groentepasta (nog even niet in huis? Andere volkorenpasta of groentepasta kan ook)
    • 500 - 600g Paddenstoelen (Mix! Bijvoorbeeld een pakje champignons en een pakje paddenstoelen melange voor de mooie, bijzondere paddo's)
    • Champignons in plakjes maar laat de rest van de paddo’s lekker grof
    • 1 courgette
    • 1 pakje Alpro cuisine kookroom (ik neem light)
    • 1 grote ui
    • 1 teentje knoflook
    • Italiaanse kruiden, sambal/rode peper en zwarte peper naar smaak
    2 courgettes op de foto, maar tijdens het koken bleek 1 courgette genoeg. Niet op de foto: Italiaanse kruiden, rode en zwarte peper (naar smaak).

    2 courgettes op de foto, maar tijdens het koken bleek 1 courgette genoeg. Niet op de foto: Italiaanse kruiden, rode en zwarte peper (naar smaak).

    Bereiden

    • Fruit het uitje tot glazig en voeg vervolgens de paddo’s en knoflook toe.
    • Voeg de courgette toe en bak geheel bijna gaar. Kook ondertussen de pasta volgens verpakking.
    • Voeg de room toe, Italiaanse kruiden (±1el) en laat geheel 5 min zacht pruttelen.
    • Voeg peper naar smaak toe.

    Tip: het lekkerst is om de VeggiHap pasta nog even mee te laten pruttelen in de pan!

    Dennis

    Dennis

    Hi! Ik ben Dennis, bioloog gespecialiseerd in dierenwelzijn en ethiek en een diehard vegan foodie die jou graag laat zien hoe makkelijk, leuk, divers en logisch een vegan lifestyle is.  

    Lees meer

    Plantbased Dennis op Instagram

    Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!

    Deze site maakt gebruik van 100% vegan cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Wil je dit liever niet, klik dan op 'minimaal'.