Quesadilla’s

Diner Recepten
15 juli 2020

Scroll direct naar

    Hola amigos y amigas! Even iets heel anders: quesadilla’s! Niet alleen vet makkelijk, maar ook nog eens leuk om te maken. Dus zet op die sombrero, pak die spatel erbij en vamonos!

    Wat heb je nodig

    • Wraps (ik kies altijd volkoren)
    • Een pak plantaardige geraspte kaas (bijv van Violife, Wilmersburger of Nature & Moi, welke ze dan ook bij jouw super hebben. Hebben ze ze niet? Vraag het dan aan zodat het aan het assortiment wordt toegevoegd en fiets voor nu nog een keertje naar de Ekoplaza)
    • Plantaardige boter (bijv iets van Becel of één van de tientallen andere plantaardige boters)
    • Twee tomaten (optioneel: een extra paprika erdoorheen werkt ook goed!)
    • Twee uitjes
    • Een teentje knoflook
    • Paprikapoeder
    • Bikje mais (ongeveer 250 gram uitlekgewicht)
    • Tot slot: BONEN. Ik vind kidneybonen en cannellinibonen een leuke mix, maar vul je eigen bonige voorkeur in. Er zijn zo veel verschillende lekkere, kleurrijke bonen dat ik soms door de bonen het bos niet meer zie. Ergens rond de 500 tot 750 gram bonen (uitlekgewicht!) is een goede hoeveelheid.
    • Optioneel: je kunt ook (een zakje) Mexicaanse (tortilla/wrap) kruiden toevoegen om het een extra sterke Mexicaanse smaak te geven.

    Hoe maak je ze

    Maak de bonenmix

    • Fruit de uitjes tot glazig.
    • Voeg de groenten in kleine stukjes gesneden toe en bak mee.
    • Voeg geperste knoflook toe en vervolgens de bonen, mais en kruiden.
    • Laat het geheel zachtjes doorpruttelen.

    De quesadilla’s in de pan

    • Verwarm een platte pan
    • Smelt een eetlepel boter in 30 seconden in de magnetron en bestrijk elke wrap die de pan ingaat met een heel dun laagje.
    • Beleg één helft van de wrap een dun laagje van de bonenmix en vervolgens een handjevol geraspte vegan kaas.
    • Let op: Zorg dat je genoeg afstand tot de randen vrijhoudt, want anders valt alles eruit wanneer je de wrap dubbelvouwt.
    • Bak aan beide kanten tot de wrap mooi bruin kleurt en de kaas goed gesmolten is.
    • Tip: houd de quesadilla’s die al klaar zijn ondertussen warm in de oven op zo’n 80 graden.
    • Pro-tip: zorg ervoor dat als je de quesadilla omdraait, je ‘m draait met de dichte kant naar beneden zodat niet alles eruit valt. Klinkt logisch, I know, maar dit moest ik op de harde manier leren. Meerdere keren.

    Serveer met sweet chilisaus of een andere saus waardoor jij je vet Mexicaans voelt. Eet smakelijk!

    Dennis

    Dennis

    Hi! Ik ben Dennis, bioloog gespecialiseerd in dierenwelzijn en ethiek en een diehard vegan foodie die jou graag laat zien hoe makkelijk, leuk, divers en logisch een vegan lifestyle is.  

    Lees meer

    Plantbased Dennis op Instagram

    Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!

    Deze site maakt gebruik van 100% vegan cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Wil je dit liever niet, klik dan op 'minimaal'.