Scroll direct naar
Wát een bijzondere smaak heeft dit veel te simpele, éénpans-rijstgerecht! En dat begrijp je pas zodra je het hebt geproefd, trust me. Met deze kruidencombi creëer je ineens een onmiskenbare piccalilli smaak, die goed wordt opgenomen door de groenten.
Het is een recept uit het fan-tas-tische kookboek EAST van Meera Sodha, maar dan met een kleine eigen twist. De liefhebber kan nog tofu, tempeh, peulvruchten of een vleesopvolger toevoegen.
Ingrediënten
Vier personen
- 1 grote bloemkool (±800gr)
- 350 gr wortel
- 200 gr sperzieboontjes
- 300 gr rijst
- 1 grote rode ui
- 2-3 teentjes knoflook
- 2 grote rode pepers
- 2,5 el limoensap
- Scheutje olie naar keuze
- Snufje zout
Kruiden:
- 4 tl mosterd
- 0,5 el kurkuma
- 1,5 el komijnzaad
- 1,5 el mosterdzaad
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden, snijd de bloemkool in roosjes, besprenkel met olie en bak 15 min knapperig.
- Kook de rijst volgens de verpakking. Verwarm vervolgens een scheutje olie in een diepe pan, en voeg de mosterdzaad en komijnzaad toe. Gaat suizen en poppen.
- Voeg de wortel en ui toe, bak 10 minuten tot ze verkleuren en voeg dan de chili en knoflook toe. Bak nog 3 minuten op middelhoog vuur.
- Bak de boontjes ± 4 minuten mee en voeg dan de mosterd, limoensap, kurkuma en een snufje zout toe. Grondig roeren.
- Meng de bloemkool uit de oven en de rijst door de pan en roer tot alle rijst goed geel is.
Voeg eventueel meer mosterd toe. Lekker met vegan yoghurt of mango chutney erbij!
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!