Scroll direct naar
WAUW, dit gerecht is zó smaakvol! En onwijs simpel, gevalletje gooi-het-in-de-pan-en-laat-het-pruttelen. In slechts 20 minuten zet je 'm op tafel.
Mirek heeft zijn lievelingseten uit z'n jeugd geveganized door moeders recept aan te passen. Ik vind 'm echt waanzinnig en jullie ook, daar durf ik m'n hand voor in het vuur te steken ;) De supersimpele, gezonde zoutzure komkommersalade is hier perfect bij, dus het simpele receptje daarvoor staat er ook gelijk bij.
Ingrediënten (4p)
- 300 gr vegan kipstuckjes (of: tofu, jackfruit, meer groenten)
- 400 gr Aziatische groente-mix naar keuze
- 200 gr taugé
- 4 el pindakaas
- 2 uien (fijngesneden)
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml groentebouillon
- 2 el (30 ml) azijn
- 8 el (120ml) ketjap
- 4 el (60ml) ketchup
- 1 el sambal
- 75 gr rijst pp
Bereiding
- Bak de ui in een diepe wokpan in een scheutje olie. Meng ondertussen de ketjap, ketchup, azijn, sambal en pindakaas grondig in een kom of maatbeker.
- Voeg de kipstuckjes toe aan de pan zodra de ui glazig wordt. Bereid ondertussen vast de rijst volgens verpakking.
- Zodra de kip wat bruin kleurt, voeg de groente-mix toe en bak 3-4 min mee op hoog vuur en voeg daarna de knoflook toe.
- Voeg na ± 2 min de bouillon en het pinda-mengsel toe. Goed roeren en 2-3 min verwarmen.
- Voeg tot slot de taugé toe en verwarm kort mee (houd het knapperig!). Serveer met rijst, eventueel extra taugé ter garnering.
Ingrediënten zoetzure komkommer salade
- 1 komkommer
- 1 rode peper (zaadlijst eventueel verwijderen)
- 1-2 tl gember uit potje of fijngesneden gember.
- 1 tl komijn
- 1 tl kurkuma
- 50 ml azijn
- Optioneel: 1 teentje knoflook
Bereiden
- Snijd de komkommer in plakjes, de rode peper in ringetjes en de knoflook zeer fijn.
- Meng alles grondig in een kom en zet even in de koelkast.
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!