Pasta pesto met spekjes

Diner Recepten
27 september 2020

Scroll direct naar

    Deze vegan versie van een gouden oude zet je in een handomdraai op tafel en is absoluut smullen geblazen!

    Ik geef hierbij ook een recept om zelf vegan kazige pesto te maken. Mocht je daar geen zin in hebben, dan kun je deze uiteraard ook gewoon kopen.

    Ingrediënten

    • 75 tot 100 gram (volkoren) fusilli per persoon
    • 70 gram zongedroogde tomaten (julienne gesneden)
    • 250 gram cherrytomaten
    • 125 gram gerookte spekjes. De plant spekjes van Vivera hebben een hele lekkere rokerige smaak, maar de nieuwe vegan spekjes van AH eigen merk zijn ook lekker!. Mocht je toch nog overwegen om echte varkensspekjes te kopen, bekijk dan eerst even grondig alles op deze pagina en bedenk je die spekjes dat echt waard zijn. 
    • 1 blok vegan Parmezaanse kaas (Violife)
    • 15 gram basilicum
    • 1 rode ui
    • 1 teentje knoflook

    Voor de pesto:

    • 60 gram vegan Parmezaanse kaas (van hetzelfde Violife blok hierboven)
    • 0,5 basilicumplantje (ongeveer 3 handen basilicumblaadjes)
    • 1 teentje knoflook
    • 20 gram pijnboompitten
    • 2 flinke scheuten olijfolie

    Mocht je geen zin hebben om zelf pesto te maken, koop dan een vegan pesto alla genovese. Welke merken vegan zijn, staat in het derde plaatje in dit artikel. Die van PURO is mijn favoriet (Albert Heijn).

    Hoe maak je het

    Pesto:

    • Rooster de pijnboompitten tot ze verkleuren. Rooster er meteen iets meer mee en bewaar deze voor de garnering over de pasta.
    • Maal of blend de pijnboompitten, de basilicumblaadjes, de vegan Parmezaanse kaas, knoflook en de olijfolie in een blender. Zet apart.

    Verder:

    1. Bak de spekjes tot ze knapperig zijn en leg ze even apart in een bakje.
    2. Kook de fusilli ondertussen beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    3. Neem een diepe wokpan en fruit ondertussen het uitje in olijfolie tot glazig.
    4. Snijd of pers de knoflook fijn en bak mee op laag vuur.
    5. Halveer de cherrytomaatjes en bak zo’n 5 minuten mee.
    6. Voeg de zongedroogde tomaten toe (ik spoel ze zelf graag even af onder de kraan in een zeefje zodat er niet miljoen liter olie aan en in zit…)
    7. Zodra de pasta klaar is, giet af en voeg toe aan de wokpan.
    8. Voeg de spekjes toe.
    9. Roer de pesto naar smaak door de pasta en voeg peper toe naar smaak.
    10. Schep op en garneer met de geroosterde pijnboompitten, extra geraspte kaas naar smaak en verse basilicum.

    Eet smakelijk!

    Hier zie je een makkelijke variatie op dit recept: volkoren penne met spinazie, wortel, cherrytomaatjes, plantspekjes van Vivera, Parmezaanse kaas van Violife en groene pesto van Puro. Allemaal bij de Appie.

    Hier zie je een makkelijke variatie op dit recept: volkoren penne met spinazie, wortel, cherrytomaatjes, plantspekjes van Vivera, Parmezaanse kaas van Violife en groene pesto van Puro. Allemaal bij de Appie.

    Dennis

    Dennis

    Hi! Ik ben Dennis, bioloog gespecialiseerd in dierenwelzijn en ethiek en een diehard vegan foodie die jou graag laat zien hoe makkelijk, leuk, divers en logisch een vegan lifestyle is.  

    Lees meer

    Plantbased Dennis op Instagram

    Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!

    Deze site maakt gebruik van 100% vegan cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Wil je dit liever niet, klik dan op 'minimaal'.