Scroll direct naar
Verrassend veel groente, mega veel smaak met weinig ingrediënten en eindeloos mee te variëren 🍠🥢Dit alles in de vorm van een krokante, dunne pannenkoek die supersnel op tafel staat. Ik ben fan 🙋🏻♀️
Deze groentepannenkoekjes zijn geïnspireerd door het Koreaanse gerecht “Yachaejeon”. ‘t Is één van m’n lievelingsgerechten en je zal merken waarom! Paprika, kool, paddenstoelen, wat je ook in je koelkast hebt liggen, gebruik het in dit recept 😊 Heb je ‘m een keer (of twee) gemaakt? Dan heb je geen recept meer nodig 👩🏻🍳
Ingrediënten
2 personen
25 minuten
🌱 4 stengels bosui
🌱 1/2 prei
🌱 2 uien
🌱 1 kleine zoete aardappel
🌱 ca. 100 gram shiitake paddenstoelen
🌱 1 wortel
🌱 ca. 90 gram bloem
🌱 150 ml water
🌱 1/2 theelepel zout en flink wat peper
🌱 1 eetlepel sojasaus
🌱 2 theelepels (rijst)azijn
🌱 1 theelepel chilivlokken
🌱 1 theelepel sesamzaadjes en/of sesamolie
Bereidingswijze
- Snijd alle groente in fijne julienne reepjes.
- Plaats in een grote kom. Voeg bloem, water zout en peper toe. Meng goed. Voeg eventueel bloem en/of water toe als het mengsel te nat of droog is.
- Verhit een pan en voeg hier wat olie aan toe. Je kunt de olie met een kwastje verspreiden.
- Bak de pannenkoeken voor circa 4 minuten per zijde. Voeg halverwege wat olie toe aan de randjes voor extra crisp!
- Herhaal. Ook leuk: maak mini pancakes!
- Serveer met het sausje.
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!