Diner
Recepten
24 mei 2020
Scroll direct naar
Ziet er niet alleen super vrolijk uit, maar is ook nog eens onwijs makkelijk en lekker! Ik vind de plantaardige feta van Violife trouwens super goed (#nospon) en ik heb van menig kaasliefhebber dezelfde positieve reacties gehoord.
Ingrediënten (4 personen)
- 2 rode uien (of 4 kleintjes),
- 3 teentjes knoflook (pletten, maar laat ze in de schil),
- 200gr wortel,
- 1 courgette,
- 200gr cherry tomaten,
- 2 paprika’s,
- 200gr couscous,
- 100gr vegan feta,
- 10gr munt,
- 30gr ongezouten amandelen (grof gehakt),
- 20 ml olijfolie.
Kruiden
- 2 tl ras el hanout,
- 5 tl (gerookte) paprikapoeder,
- 1tl chilivlokken,
- 2 tl peper,
- 1 tl zout,
- 1 tl vegan bouillon,
- 1 el agavesiroop.
Hoe maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de uien en groente in grove stukken van 1 a 2 cm en spreid ze uit over een bakplaat met bakpapier. Leg de geplette knoflook erbij.
- Meng in een kommetje de olijfolie, ras el hanout, paprikakruiden, chilivlokken, agavesiroop, peper en zout.
- Verspreid dit mengsel over de groenten en plaats gedurende 20-30 minuten in de oven.
- Breng water aan de kook, voeg 1 tl vegan groentebouillon toe, meng dit met de couscous volgens de gebruiksaanwijzing van de couscous.
- Verkruimel de vegan feta in een kommetje.
- Zodra de couscous klaar is, plaats deze in een schaal, verdeel de groente uit de oven eroverheen.
- Bestrooi tot slot met de feta, amandelen en munt. Eet smakelijk!
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!