Scroll direct naar
Sichuan is een provincie in het midden van China, bekend om haar eigen, kenmerkende keuken. Deze heerlijke Sichuan wok is daar een voorbeeld van!
Gezond, exotisch en in 15 minuten klaar! En even goed opletten, want in dit recept zit dus ook een trucje om tofu écht heel lekker te maken. Dit is het tweede recept dat we met de enorme lading van @m.wildflavors paddenstoelen maakten. De eerste was de paddenstoelenrisotto die ik eerder postte en die goed in de smaak is gevallen! Maar geen zorgen, je kunt gewoon paddo’s naar keuze kopen bij je eigen supermarkt.
Ingrediënten (2p)
Woksaus
- 4 el sojasaus
- 1 tl gember (fijngesneden of uit potje)
- 1-2 teentjes knoflook
- 1 tl sesamolie
- 1 el Sichuan (szechuan) pepers (gemalen)
Overig
- 1 blok tofu (±375g)
- Woknoedels
- 2 tl sojasaus
- 2 tl rijstazijn
- 2 tl sesamolie
- 1 el agavesiroop
- 1 paksoi (of een andere kool met grote groene bladeren. Ik gebruikte hier kai choy)
- 200g sugar snaps
- 200g paddenstoelen. Bijv. shiitake, paddo-mix of gewoon champignons.
Bereiden
- Snijd eerst de tofu in blokjes (1,5cm) en doe in een (tupperware) bakje dat je goed kunt afsluiten. Voeg toe: 2el sojasaus, 2 tl rijstazijn en 2 tl sesamolie, 1 el agavesiroop. Sluit af en schudden schudden schudden om de tofu alvast te marineren.
- Snijd de paksoi in grove stukken en halveer de paddo’s.
- Meng alle saus-ingrediënten grondig in een kom en zet apart.
- Verwarm 1el olie in een diepe wok en bak de tofu blokjes gedurende 6 minuten op hoog vuur goudbruin is. Zet even apart in een bakje.
- Wok de sugar snaps, de paksoi en de paddo’s op hoog vuur gedurende 5 min tot ze gaar zijn. Voeg de saus toe en wok samen nog 2-3 minuten. Voeg op het laatst pas de tofu toe en serveer op de noedels!
Eet smakelijk!
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!