Chimichurri taco's

Diner Recepten
16 februari 2023

Scroll direct naar

    Deze frisse chimichurri taco’s zijn een smaakexplosie die je met gemak op tafel zet! 🤤🌮💚

    Ken je chimichurri? Het is een soort Argentijnse kruidige saus die vaak bij vlees wordt geserveerd. Hij is zoet, zuur, zout, kruidig en een beetje pittig. Kortom: de perfecte smaakmaker 😋

    Dat vlees hoeft dus voor ons niet persé zoals je begrijpt 😂 Maar met paddenstoelen creëren we een heerlijke umami bite waarmee deze chimichurri helemaal kan shinen 😎✨

    Ingrediënten

    2 personen

    25  minuten

     

    🌱 6 kleine zachte tortilla’s

    🌱 1 sjalot

    🌱 2 tenen knoflook

    🌱 handje koriander

    🌱 handje oregano

    🌱 handje peterselie

    🌱 1 rode peper (evt. zonder zaadjes)

    🌱 1 eetlepel agavesiroop

    🌱 2 eetlepels rode wijnazijn

    🌱 2 eetlepels extra vierge olijfolie

    🌱 4 stuks portobello

    🌱 1 theelepel sojasaus

    🌱 1/2 theelepel shoarma kruiden

    🌱 flink wat peper en zout

    🌱 1 gele paprika

    🌱 5 eetlepels azijn

    🌱 1 eetlepel suiker

    🌱 handje sla (b.v. romaine)

    Bereidingswijze

    1. Snijd de sjalot, rode peper, koriander, oregano, peterselie en knoflook zo fijn mogelijk of gebruik een keukenmachine.
    2. Meng met agavesiroop, olijfolie, rode wijnazijn en flink wat peper en zout. Houd apart.
    3. Snijd de rode ui in ringen en plaats in een klein pannetje met azijn, suiker, flink wat peper en zout, en giet er wat water bij tot de uien onder water staan. Kook voor circa. 5 minuten en laat afkoelen.
    4. Snijd de paprika in reepjes en bak gaar in een pan. Houd apart.
    5. Snijd de portobello in reepjes en bak ze in een laagje olie. Als ze gaar zijn voeg je de shoarma kruiden en sojasaus toe en bak je deze nog één minuut mee. Voeg peper en zout toe naar smaak.
    6. Verwarm de taco’s (in een tosti ijzer voor mooie grillstrepen!) en beleg deze met sla, portobello, paprika, chimichurri en zoetzure ui. Eet smakelijk!

    💡 De verse variant is altijd lekkerder, maar je kunt de chimichurri ook met gedroogde kruiden maken

    💡 Bewaar de chimichurri in een potje en gebruik het als smaakmaker in salades, wraps, bij rijst of b.v. tofu!

    Elle

    Elle

    Hi! Ik ben Elle: vegan foodie, content creator en receptontwikkelaar 👩🏻‍🍳 Ik inspireer het liefst zo veel mogelijk mensen om plantaardig(er) te gaan eten door ze te laten zien (en proeven) hoe lekker vegan eten kan zijn!

     

    Plantbased Dennis op Instagram

    Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!

    Deze site maakt gebruik van 100% vegan cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Wil je dit liever niet, klik dan op 'minimaal'.