Scroll direct naar
Comfort food en gezond gaan zéker goed samen! Dat bewijst deze heerlijke hartverwarmende maaltijdsalade 🥗💚
Bomvol gezonde ingrediënten, verrassende smakencombinaties, budgetproof enn staat ook nog eens zo op tafel. Wanneer maak jij 'm?
Ingrediënten
15 minuten
2 personen
🌱 75 gram spelt
🌱150 gram boerenkool
🌱1 teen knoflook
🌱2 el extra vierge olijfolie
🌱Sap van 1/2 citroen
🌱1 el italiaanse kruiden
🌱1 sjalot
🌱ca. 100 gram walnoten, geroosterd
Bereidingswijze
- Pers knoflook en meng met olijfolie, citroen, Italiaanse kruiden en flink wat peper en zout. Voeg de uitgelekte witte bonen toe en meng goed. Laat zo lang mogelijk marineren.
- Kook de speltgranen volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Bak de boerenkool in de oven op 220 graden voor 8 tot 10 minuten. Rooster ook meteen je walnoten mee als deze nog niet geroosterd zijn!
- Snijd de appel in dunne partjes. Snipper de sjalot. Meng de granen met de bonen, boerenkool, appel, sjalot en walnoten. Besprenkel met edelgistvlokken en eventueel chilivlokken naar smaak. Gebruik de marinade van de bonen als dressing.
💚 Laat spelt weg en serveer als salade bij een ander gerecht, of serveer met bijvoorbeeld volkoren pita of zuurdesembrood. Met wat neutrale cashewspread heb je een heerlijk belegd brood(je)!
😋 Gebruik een beetje dadel/vijgendressing (of maak zelf!) voor een verrassende en zoete twist.
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!