Speculoos Banoffee Taart

Baksels en lekkers Recepten
30 juni 2022

Scroll direct naar

    Deze taart is eigenlijk té lekker voor hoe makkelijk 'ie te maken is! No bake, simpele ingrediënten en met banaan zodat je toch nog aan je dagelijkse portie fruit komt 🍌😉

    Oh en die karamel laag.... 😩 Dit móet je gewoon proeven!

    Ingrediënten

    1 hele taart
    bereidingstijd: ca. 30 minuten + 2 uur opstijven

    •  500 gram biscoff (speculoos koekjes)
    •  180 gram boter, gesmolten
    •  800 ml kokosmelk (twee blikken) (geen light)
    •  Snuf zout
    •  180 gram basterdsuiker
    •  Theelepel vanille extract
    •  5 à 6 theelepels maizena
    •  2 bananen
    •  250 ml alpro whipping
    •  1 zakje klopfix
    •  Stukje geraspte pure chocolade

    Bereiding

    1. Plaats de Biscoff koekjes in een keukenmachine en verkruimel zo fijn mogelijk. Als je geen keukenmachine hebt kun je de koekjes in een stevig zakje doen en er met een deegroller overheen rollen tot de koekjes volledig zijn verkuimeld.

    2. Voeg gesmolten boter toe en meng goed of laat de keukenmachine nog even draaien. Maak een egale bodem en rand in een cakevorm (het liefst ééntje van ongeveer 18 cm doorsnee).

    3. Plaats de kokosmelk, zout, basterdsuiker, vanille extract en maizena in een pannetje en breng aan de kook. Laat 3 minuten pruttelen tot het een beetje is ingedikt, een beetje zoals de structuur van vla. Als het te dun is kan je nog wat maïzena toevoegen gemengd met een scheutje koud water. Laat de karamel laag volledig afkoelen.

    4. Klop de slagroom met de klopfix zo stijf mogelijk. Dat kan even duren! Nog makkelijker is in een keukenmachine met klopfunctie. Je kunt ook vlak voor het serveren een slagroomspuitbus gebruiken. Plaats ook de slagroom in de koeling: zo blijft ‘ie goed stijf.

    5. Snijd de banaan in stukjes. Verdeel de karamel laag over de bodem. Verdeel de banaan stukjes hierover. Laat 2 uur opstijven in de vriezer of laat ’s nachts afgedekt in de koelkast staan.

    6. Snijd aan en serveer met slagroom en pure chocoladesnippers. Ook mooi om een Speculoos biscuitje op een taartpuntje te leggen.

    Elle

    Elle

    Hi! Ik ben Elle: vegan foodie, content creator en receptontwikkelaar 👩🏻‍🍳 Ik inspireer het liefst zo veel mogelijk mensen om plantaardig(er) te gaan eten door ze te laten zien (en proeven) hoe lekker vegan eten kan zijn!

     

    Plantbased Dennis op Instagram

    Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!

    Deze site maakt gebruik van 100% vegan cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Wil je dit liever niet, klik dan op 'minimaal'.