Scroll direct naar
Denk aan een soort scone: zacht, fluffy en krokant van buiten. Dat, maar dan bovenop zoete, gekarameliseerde perziken. Serveer het met een bolletje vegan vanille ijs en je hebt een hap heerlijkheid 😍
't Leuke is: je kunt deze cobbler ook maken met appels, bosbessen, aarbeien of ander soort fruit! Voeg citroenrasp toe of kaneel/koekkruiden voor smaakvariatie.
Ingrediënten
circa 10 porties
bereidingstijd: 45 minuten
- 1 kg perziken
- 3 eetlepels suiker
- 2 eetlepels maizena
- 1 theelepel vanille extract
- topping
- 450 gram bloem
- 70 gram suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 160 gram boter, koud
- 160 ml koude melk
- 3 eetlepels ahorn- of agavesiroop
- 1 theelepel vanille extract
- ½ theelepel appelciderazijn
- vanille ijs
Bereiding
01. Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de boter in kleine blokjes. Voeg toe aan een grote kom met alle topping ingrediënten behalve de melk. Kneed met je handen tot een kruimelig, fijn beslag. Zo min mogelijk klontjes boter dus.
02. Voeg vervolgens de melk toe en meng met een houten lepel.
03. Was de perziken en snijd ze in partjes. Meng met de rest van de ingrediënten.
04. Plaats de perziken in een ovenschaal of in ramekins. Verdeel er wat topping overheen en besprenkel met nog wat extra suiker. Bak voor circa 25 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.
05. Laat enigszins afkoelen en serveer met een bolletje ijs.
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!