Perzik cobbler

Baksels en lekkers Recepten
22 augustus 2022

Scroll direct naar

    Denk aan een soort scone: zacht, fluffy en krokant van buiten. Dat, maar dan bovenop zoete, gekarameliseerde perziken. Serveer het met een bolletje vegan vanille ijs en je hebt een hap heerlijkheid 😍

    't Leuke is: je kunt deze cobbler ook maken met appels, bosbessen, aarbeien of ander soort fruit! Voeg citroenrasp toe of kaneel/koekkruiden voor smaakvariatie.

    Ingrediënten

    circa 10 porties
    bereidingstijd: 45 minuten

    • 1 kg perziken
    • 3 eetlepels suiker
    • 2 eetlepels maizena
    • 1 theelepel vanille extract
    • topping
    • 450 gram bloem
    • 70 gram suiker
    • 1 theelepel bakpoeder
    • ½ theelepel zout
    • 160 gram boter, koud
    • 160 ml koude melk
    • 3 eetlepels ahorn- of agavesiroop
    • 1 theelepel vanille extract
    • ½ theelepel appelciderazijn
    • vanille ijs

    Bereiding

    01. Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de boter in kleine blokjes. Voeg toe aan een grote kom met alle topping ingrediënten behalve de melk. Kneed met je handen tot een kruimelig, fijn beslag. Zo min mogelijk klontjes boter dus.

    02. Voeg vervolgens de melk toe en meng met een houten lepel.

    03. Was de perziken en snijd ze in partjes. Meng met de rest van de ingrediënten.

    04. Plaats de perziken in een ovenschaal of in ramekins. Verdeel er wat topping overheen en besprenkel met nog wat extra suiker. Bak voor circa 25 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.

    05. Laat enigszins afkoelen en serveer met een bolletje ijs.

    Elle

    Elle

    Hi! Ik ben Elle: vegan foodie, content creator en receptontwikkelaar 👩🏻‍🍳 Ik inspireer het liefst zo veel mogelijk mensen om plantaardig(er) te gaan eten door ze te laten zien (en proeven) hoe lekker vegan eten kan zijn!

     

    Plantbased Dennis op Instagram

    Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!

    Deze site maakt gebruik van 100% vegan cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Wil je dit liever niet, klik dan op 'minimaal'.