Noten pompoenbrood

Baksels en lekkers Recepten
27 oktober 2022

Scroll direct naar

    Verwen jezelf met de heerlijke herfstige smaken van dit zoet-hartige pompoenbrood! Boordevol noten, pitten en zaden waar je zelf nog naar hartelust mee kan variëren. 

    Door de toevoeging van pompoenpuree wordt deze cake (brood, whatever!) lekker zoet en smeuïg. Eet ‘m warm en serveer met wat ahornsiroop of vegan honing (bv die van @watsonfood of @floralnectarforhoneys) of geef ‘m een hartige bite met vegan cream cheese! 😋

    Ingrediënten

    15 minuten + 55 minuten baktijd
    1 cake

    • 250 gram zelfrijzend bakmeel

      2 eetlepels koekkruiden

      ½ theelepel zout

      350 gram pompoenpuree (gekookte pompoen, geprakt)

      80 ml zonnebloemolie

      80 ml plantaardige melk

      1 eetlepel appelciderazijn

      1 theelepel vanille extract

      3 tot 5 eetlepels basterdsuiker

      3 eetlepels hele lijnzaad

      70 gram pompoenpitten

      60 gram pecannoten

      20 gram dadels, ontpit

    Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Boter een cakevorm in of bedek met bakpapier.
    2. Hak de dadels fijn en mix met lijnzaad, pompoenpitten en eventueel andere zaden en noten.
    3. Mix bakmeel, koekkruiden en zout in een kom. Maak een kuil en voeg zonnebloemolie, pompoenpuree, plantaardige melk, vanille en appelciderazijn toe. Meng goed.
    4. Voeg vervolgens de noten en dadels toe en meng goed. Giet het beslag in de oven vorm en bak 55 minuten.
    5. Laat afkoelen en serveer met vegan boter, vegan honing, ahornsiroop of bijvoorbeeld vegan cream cheese.
    Elle

    Elle

    Hi! Ik ben Elle: vegan foodie, content creator en receptontwikkelaar 👩🏻‍🍳 Ik inspireer het liefst zo veel mogelijk mensen om plantaardig(er) te gaan eten door ze te laten zien (en proeven) hoe lekker vegan eten kan zijn!

     

    Plantbased Dennis op Instagram

    Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!

    Deze site maakt gebruik van 100% vegan cookies. We gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op 'optimaal' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookie verklaring. Wil je dit liever niet, klik dan op 'minimaal'.