Scroll direct naar
Verwen jezelf met de heerlijke herfstige smaken van dit zoet-hartige pompoenbrood! Boordevol noten, pitten en zaden waar je zelf nog naar hartelust mee kan variëren.
Door de toevoeging van pompoenpuree wordt deze cake (brood, whatever!) lekker zoet en smeuïg. Eet ‘m warm en serveer met wat ahornsiroop of vegan honing (bv die van @watsonfood of @floralnectarforhoneys) of geef ‘m een hartige bite met vegan cream cheese! 😋
Ingrediënten
15 minuten + 55 minuten baktijd
1 cake
-
250 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels koekkruiden
½ theelepel zout
350 gram pompoenpuree (gekookte pompoen, geprakt)
80 ml zonnebloemolie
80 ml plantaardige melk
1 eetlepel appelciderazijn
1 theelepel vanille extract
3 tot 5 eetlepels basterdsuiker
3 eetlepels hele lijnzaad
70 gram pompoenpitten
60 gram pecannoten
20 gram dadels, ontpit
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Boter een cakevorm in of bedek met bakpapier.
- Hak de dadels fijn en mix met lijnzaad, pompoenpitten en eventueel andere zaden en noten.
- Mix bakmeel, koekkruiden en zout in een kom. Maak een kuil en voeg zonnebloemolie, pompoenpuree, plantaardige melk, vanille en appelciderazijn toe. Meng goed.
- Voeg vervolgens de noten en dadels toe en meng goed. Giet het beslag in de oven vorm en bak 55 minuten.
- Laat afkoelen en serveer met vegan boter, vegan honing, ahornsiroop of bijvoorbeeld vegan cream cheese.
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!