Scroll direct naar
Heel veel makkelijker dan dit no-bake kwarqtaartje wordt het niet, jongens! Hij is zo luchtig dat ie bijna opstijgt en de amandel-citroensmaak maakt ‘m lekker fris.
Ik gebruikte in dit geval een redelijk kleine maar hoge taartvorm, maar je kunt ‘m natuurlijk ook (of misschien zelfs beter) in een wat grotere, lagere vorm gieten zodat je een wat platter-geslagen taart krijgt. Aan jou de keuze!
Ingrediënten
Let op: deze hoeveelheden waren voor een mini-kwarqtaartje in een vorm van circa 14 cm in diameter. Voor een grotere taart, verdubbel onderstaande hoeveelheden.
Bodem
- Havermout, 50 gram
- Dadels, 30 gram
- Amandelen, 40 gram
- Amandelmelk, 2 el (andere plantaardige melk kan ook. Ik gebruikte hier barista soy)
Vulling
- Amandel kwarq (AH), 375ml (andere plantaardige yoghurt kan ook)
- Agave siroop, 30ml
- Amandelmelk, 30ml (andere plantaardige melk kan ook)
- Agar Agar, 1,5 tl
- Citroenrasp van 2 citroenen
Hoe maak je het
- Mix alle bodem-ingrediënten in de keukenmachine tot één massa.
- Doe de mix in een taartvorm of schaal met platte bodem (geen rond oplopende randen) met bakpapier en druk stevig aan.
- Mix in een kom: 250ml kwarq + bijna alle citroenrasp (houd een klein beetje over als topping) en de agavesiroop.
- Mix in een pannetje de plantaardige melk (30ml), agar agar en de overige 125ml amandel kwarq en breng aan de kook. Goed blijven roeren.
- Als het begint met bubbelen, dan nog een halve minuut door blijven roeren en dan van het vuur halen.
- Giet de gekookte kwarq en de inhoud van het kommetje bij elkaar en roer goed.
- Giet het mengsel over de taartbodem.
- Zet het taartje minimaal 2 uur in de koelkast en laat opstijven.
- Strooi citroenrasp over de bovenkant
Enjoy!
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!