Scroll direct naar
Gezouten dadelkaramel pecan reep
Glutenvrij, weinig ingrediënten, makkelijk om te maken en ont-zet-tend lekker! Met de crunch van geroosterde pecannoten, de heerlijke smaak van pure chocolade in combinatie met zachte zoete dadelkaramel. En de finishing touch: grof zeezout.
Maak ze als lekkere snack, serveer ze tijdens een high tea of bewaar ze in de vriezer voor als je ze nodig hebt. Verdubbel gerust het recept zodat je er meteen wat meer hebt: van deze repen kan je echt geen genoeg krijgen!
Ingrediënten
circa 8 repen
bereidingstijd: 20 minuten + 1 uur wachttijd
-
320 gram medjool dadels
-
100 gram geroosterde pecannoten
- 1/2 theelepel vanille extract
-
50 ml kokosolie, gesmolten
-
Snuf grof zeezout
-
150 gram pure chocolade
Bereiding
- Verwijder de pit uit de dadels en laat ze weken in warm water voor minstens 10 minuten.
- Smelt de kokosolie.
- Verwijder zo veel mogelijk vocht uit de dadels. Plaats in een keukenmachine of gebruik een staafmixer en voeg een snuf zout, vanille extract en gesmolten kokosolie toe. Pureer tot een fijne pasta.
- Plaats in een klein (oven)schaaltje bedekt met bakpapier, beleg je karamel laag met pecannoten en vries voor minstens 1 uur.
- Smelt de chocolade.
- Hak de dadel in rechthoekige vormen. Dip de repen in de gesmolten chocolade en laat goed uitlekken. Plaats op een rekje of bord (let op: als de chocolade nog niet hard is kan de reep aan het bord vast blijven plakken.) Besprenkel er wat zout over. Zodra de chocolade hard is geworden zijn de repen klaar om te eten!
Je kunt ze wikkelen in folie of in een bakje afgedekt in de koelkast of vriezer bewaren.
💸 Budget tip: gebruik een doosje Iraanse/mazafati dadels. Deze zijn ook heel zacht en een stuk goedkoper dan medjool dadels. Je koopt ze bij sommige groentewinkels, (Turkse/Marokkaanse) supermarkten.
💚 Variatie tip: Probeer het eens met walnoten of bijvoorbeeld pinda's (voor vegan healthy-ish snickers!)
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!