Scroll direct naar
Framboos en speculoos is een gouden, maar wat mij betreft nog veel te onbekende combinatie die goed naar voren komt in deze frisse, fruitige taart!
Ingrediënten
Springvorm: die van mij was 25 cm in diameter.
Voor de bodem
- 350 gr havermout
- 130 gr bloem
- 200 gr plantaardige melk (soja of haver. Op de foto staat toevallig barista soja, maar dat is niet nodig)
- ± 400 gram (Lotus) speculooskoekjes (250 gr bewaren voor bovenkant!)
- 2 tl bakpoeder
- 20 ml zonnebloemolie (kokosolie kan ook)
- Plantaardige boter (invetten springvorm)
Voor de vulling
- 500 gr frambozen (bevroren)
- 2 el maizena
- 1 zakje vanille suiker
- 50 g kristalsuiker
Hoe maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Plaats bakpapier op de bodem van je springvorm en vet het papier en de randen in met de plantaardige boter.
- Meng alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine of met die sterke handjes. Let erop dat je dus 250 gram speculooskoekjes bewaart voor straks. Het deeg moet goed plakkerig worden, maar niet te nat. Is het nog te droog, voeg dan wat plantaardige melk toe.
- Maak van twee derde van het deeg een bodem en opstaande randen van ongeveer 1,5 cm dik. Duw stevig aan.
- Plaats 10 minuten in de oven op 180 graden.
- Maak ondertussen de vulling: meng de bevroren frambozen, de maizena en de suiker in de keukenmachine tot één massa.
- Verkruimel ook alvast de rest van de speculooskoekjes in de keukenmachine of met de hand.
- Haal de bodem uit de oven en giet de framboosvulling in de bodem.
- Bedek de bovenkant met een goede, dichte laag van de speculooskruimel.
- Verkruimel de rest van het deeg over de bovenkant.
- 50 minuten in de oven tot de taart goed bruin is aan de bovenkant.
- Laat afkoelen en zet daarna voor minimaal 2 uur in de koelkast.
Tip: ook lekker om met vegan slagroom te serveren! Gewoon bij de Albert Heijn te vinden!
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!