Scroll direct naar
Is het een cookie? Is het chocolade? Is het puur, melk, wit? Is het een taart? Is het vegan? Het antwoord is ja! Het is namelijk een beetje van alles, deze cheesecake! 🥳
'@handsoffmychocolate heeft een nieuwe reep gelanceerd en wat een lekkere smaak is dit weer! 't Is een cookie vermomd als stukje choco. Dus chocolade, maar dan als een soort oreo koekje. Of... Nouja, proef het zelf maar 😋 Je koopt 'm bij de Albert Heijn.
We maakten er een cheesecake van 😍
Ingrediënten
25 minuten + 4 uur
1 cheesecake
- 1,5 reep Hands Off My Chocolate Cocoa Cookie
- 2 pakjes cacao koekjes (380 gram)
- 2 eetlepels kokosolie
- 200 gram plantaardige cream cheese
- 200 gram stevige vegan kwark
- 150 ml vegan slagroom
- 2 theelepels agar agar poeder
- 1 theelepel vanille extract
- 100 gram suiker
Bereiding
1. Maak de bodem. Plaats de cacao koekjes in een keukenmachine of verkruimel ze in stevig zakje met een deegroller.
2. Voeg gesmolten kokosolie toe en plaats in een kleine ronde taartvorm met bakpapier aan de onderkant. Druk goed en stevig aan tot een bodem. Plaats in de koelkast.
3. Plaats de vegan slagroom samen met de suiker en agar agar poeder in een pannetje en verwarm al roerend tot het kookt. Laat nog circa 5 minuten koken en roer intussen goed.
4. Mix de vegan cream cheese tot er weinig tot geen klontjes meer zichtbaar zijn. Voeg vanille extract, vegan kwark en het slagroom-agarmengsel toe en mix goed.
5. Hak één Cocoa Cookie chocoladereep in kleine stukjes en meng door het cheesecake mengsel. Giet over de bodem heen en plaats het geheel in de koelkast voor minimaal 4 uur (tip: maak 'm een avond van tevoren).
6. Beleg de cheesecake met de rest van de chocolade stukjes, maak er wat moois van!
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!