Scroll direct naar
Ik ben echt gek op deze no-bake carrot-coco bites. Zo ontzettend makkelijk om te maken, relatief gezond (voor een dessert) en de combi van wortel en kokos is écht weer eens iets anders. Daarnaast zien ze er ook nog eens heel leuk uit en kun je ze op allerlei manieren opmaken en serveren.
Ingrediënten
Voor ongeveer 8-10 bites:
- 300 gr geraspte worteltjes
- 2tl koekkruiden
- 60 gr + 150 gr havermout
- 200 gr dadels
- 1 tl vanille-extract
- 1 el agrave siroop
- snufje zout
- 15 gr kokosolie
- Geraspte kokos als topping
Icing:
- Kokos crème
- 10 gr poedersuiker
- Vanille merg 1 boon
- Verwarm kort in een pannetje
Hoe maak je het
- Week de dadels 15 minuten in lauwwarm water.
- Start met de bodem: Mix 60 gram havermout en 1 dadel in de keukenmachine.
- Voeg hier 15gram gesmolten kokosolie aan toe.
- Verdeel dit mengsel over de bodem van een schaal/bakvorm, duw stevig aan en zet in de koelkast.
- Vermaal de havermout in de keukenmachine.
- Voeg de wortel toe en vermaal mee tot één massa.
- Voeg de geweekte dadels samen met de overige ingrediënten toe (koekkruiden, vanille extract, agavesiroop, zout).
- Mix grondig tot er een plakkerig deeg ontstaat.
- Pak de bodem uit de koelkast en verdeel vervolgens het wortel mengsel uit over de bodem.
- Stam dit goed aan met bijvoorbeeld een lepel of spatel.
- Strooi geraspte kokos over de bovenkant.
- Maak dan de icing en strooi over de bovenkant.
- Zet de schaal minimaal 30 minuten in de koelkast.
Je kunt deze carrot cake bites een aantal dagen bewaren in de koelkast. Invriezen kan ook.
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!