Baksels en lekkers
Recepten
18 mei 2020
Scroll direct naar
Terwijl iedereen zich vol op het bananenbrood stort, is dit stiekem mijn favoriete baksel! Luchtig, fris en vrolijk gekleurd!
Ingrediënten voor een cakeblik van ongeveer 30 cm lang:
- 450g zelfrijzend bakmeel,
- 100g fijne kristalsuiker,
- 100g margarine,
- Egg replacer: 4 eieren (in vrijwel elke supermarkt, zoals AH of Jumbo, liggen tegenwoordig vegan egg replacers voor het bakken. Ik gebruik het merk in de laatste foto: 12g poeder + 8el water= 4 eieren),
- 1tl bakpoeder (ik gebruikte backin van Dr. Oetker)
- 2 tl vanille extract of het merg van 1 vanille boon,
- 250ml plantaardige melk (ik gebruikte soja. Bewaar een beetje voor over de bovenkant!),
- 150g bevroren bosbessen
- 150g bevroren frambozen.
Hoe maak je het
- Verwarm de oven op 180 graden (boven-onderwarmte)
- Klop het meel, suiker, boter, egg replacer + water, bakpoeder, vanille en de melk met een mixer/keukenmachine of in een kom tot een gelijke massa.
- Meng nu de bessen en de frambozen door de mix (houd nog wat over voor bovenop). Hiervoor moesten ze dus bevroren zijn: dan roer je ze nu niet meteen kapot.
- Vet je schaal of cakeblik in en verdeel de mix gelijkmatig. Verdeel tenslotte nog wat bessen en frambozen over de bovenkant en smeer nog wat van de melk uit om de bovenkant donkerder te laten kleuren.
- Ongeveer 1 uur in de oven en probeer ‘m daarna niet binnen 5 minuten op te hebben. Good luck!
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!