Scroll direct naar
Deze frisse aardbei-banaan crumble is een dikke aanrader voor iedereen die dat zomerse gevoel nog eventjes wil vasthouden. Daarnaast trouwens ook voor iedereen die houdt van lekkere, relatief gezonde baksels die je in een handomdraai maakt. Want oh oh oh wat is ie makkelijk!
Ingrediënten
Bodem
- 1 tl kaneel
- 100 ml havermelk (of water)
- 8 dadels (zonder pit)
- 50 gram havermout
- 150 gram volkoren tarwemeel
Vulling
- 4-5 rijpe bananen
- 500 gram aardbeien
Top
- 120 gram granola met zaden en noten (of zonder, zaden en noten, kan ook;))
- Paar plakjes aardbei en/of banaan ter garnering
Hoe maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Start met de bodem. Meng hiervoor alle ingrediënten van de bodem in de keukenmachine of met een staafmixer tot een licht plakkerig deeg.
- Plaats de mix in een taartvorm of schaal met platte bodem met bakpapier en druk stevig aan. Zet in de oven.
- Nu de vulling! Snijd de aardbeien en bananen in plakjes en meng in een grote ovenschaal. Bewaar eventueel nog wat plakjes over ter garnering.
- Zet de schaal met fruit nog 10 minuten erbij in de oven.
- Haal de schaal ovenschaal met fruit en de taartbodem uit de oven. Giet het fruit over de taartbodem en druk het fruitmengsel aan met een spatel.
- Verspreid de granola over de bovenkant, doe de taartvorm (of schaal) terug in de oven en bak nog 20 minuten tot de bovenlaag een goudbruin kleurtje heeft.
- Garneer eventueel met wat losse plakjes banaan en aardbei.
Eet smakelijk!
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!