Scroll direct naar
Langkawi lijkt op het eerste gezicht misschien niet heel vegan-friendly. Maar als je even goed zoekt, vind je niet alleen meer dan genoeg fantastische vegan-friendly hotspots, maar ook fantastisch vegan streetfood en snacks. Ik zette mijn favoriete vondsten van Langkawi voor je op een rijtje.
Bekijk ook dit overzicht met mijn favoriete vegan(-friendly) hotspots op Langkawi.
Hoewel je langs de wegen ook kraampjes tegenkomt, speelt de street food scene van Langkawi zich vooral af op de night markets die elke dag van de week op een andere plek staat. Het schema vind je hier.
Vergeleken met andere food markets was deze een stuk uitdagender. Veel volwaardige noodle-, rijst- of groentegerechten bleken ei, boter of maruchan (garnalenpasta). Aan heerlijke en spotgoedkope hapjes echter geen gebrek, dus absoluut een bezoek waard!
Hieronder zie je:
- kanom krok - Thaise, romige kokos poffertjes. Dit is mijn favoriete streetfood aller tijden dus als je dit kraampje ziet, duik erin!
- Putu mahlong en putu buluh - vergelijkbaar met de puru piring die ik in Singapore at: gestoomde rijstmeel met palmsuiker en kokosrasp.
- Keuy teow goreng - zie je een char keuy teow kraampje? Grote kans dat ze ‘m vegan kunnen maken door ei en boter weg te laten. Dan wordt het officieel keuy teow goreng.
- Penaram - deze zoete snack wordt vaak gegeten op feestelijke gelegenheden.
Hieronder zie je:
- Apam balik (martabak manis) - bevat vaak ei en/of boter, maar hier stond een kraam die ze helemaal vegan kon maken als je vraagt om de boter weg te laten.
- Spring rolls - heerlijke, spotgoedkope loempia’s
- Potato wedges - Bijzonder? Nee. Fotogeniek? Nee. Vegan? Dat wel.
- Potato puffs - met een heerlijk gekruide aardappelvulling.
- Tepung bungkus - een type kuih gemaakt van kokos en suiker.
Plantbased Dennis op Instagram
Ik ben het meest actief op Instagram! Hier post ik bijna dagelijks wat ik eet, koop, doe, lees of denk. Volg me op @plantbased_dennis!